Φαγητό και Διασκέδαση

Η διαμονή στο Πήλιο μπορεί να γίνει μοναδική εμπειρία, όποια εποχή του χρόνου και αν επιλέξει κανείς για να το επισκεφτεί. Τόσο στις Μηλιές όσο και στη γύρω περιοχή υπάρχουν πολλές επιλογές για διασκέδαση, που δίνουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη να γνωρίσει από κοντά κάθε στοιχείο της τοπικής ζωής.

Φαγητό

Φαγητό

Η περιοχή δεν είναι γνωστή μόνο για την φυσική της ομορφιά αλλά και για τις παραδοσιακές γεύσεις της. Η ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα του Πηλίου είναι ένας από τους λόγους που προσελκύει επισκέπτες από κοντινές ή μακρινές περιοχές. Τις ιδιαίτερες αυτές σπιτικές γεύσεις μπορεί κανείς να απολαύσει σε χώρους προσεγμένους με παραδοσιακή ατμόσφαιρα. Οι επιλογές είναι πολλές, τόσο στις Μηλιές όσο και στους γύρω ορεινούς οικισμούς, όπου οι συνταγές περιλαμβάνουν κυρίως κρέας, ζυμαρικά και πίτες, ενώ κατηφορίζοντας προς τα παράλια, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά περιμένουν τους επισκέπτες. Τοπικό κρασί και τσίπουρο συνοδεύουν αυτές τις πλούσιες γεύσεις.

Καφές και ποτό

Διάσπαρτα στις Μηλιές και στη γύρω ορεινή περιοχή, θα βρει κανείς μικρά ατμοσφαιρικά καφέ και μπαρ για να θαυμάσει την πανοραμική θέα προς το απέραντο γαλάζιο του Παγασητικού. Στην περιοχή ο καφές συνοδεύεται απαραιτήτως από ένα παραδοσιακό σπιτικό γλυκό, ενώ το ποτό από φρούτα κομμένα από τα δέντρα της αυλής. Τους καλοκαιρινούς μήνες, στα παραλιακά χωριά, τα μαγαζάκια δίπλα στη θάλασσα είναι ιδανική επιλογή για ένα ποτό υπό τον ήχο του νερού, ή ακόμη και για χορό ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα. Το Πήλιο μπορεί να δείχνει ένας οικογενειακός προορισμός, είναι όμως ταυτόχρονα πολύ φιλόξενο και για παρέες που αναζητούν έντονες εμπειρίες στις διακοπές.

Καφές και ποτό

Τοπικές γιορτές

Τοπικές γιορτές

Το καλοκαίρι στην περιοχή διοργανώνονται μεγάλες γιορτές και πανηγύρια, που δίνουν ζωή στον τόπο και καλούν τους επισκέπτες να γνωρίσουν και αυτή την πλευρά του τόπου. Το εορταστικό πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής που διεξάγεται μεταξύ 25 και 27 Ιουλίου κάθε χρόνο, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παραδοσιακή μουσική και τραγούδια. Επίσης το καλοκαίρι λαμβάνουν μέρος και τα «Φιλιππίδεια» μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων με συναυλίες, εκθέσεις και πολλά άλλα δρώμενα. Στα μέσα Αυγούστου στη Μηλιώτικη Βραδιά και στο τέλος του Αυγούστου με τη Γιορτή του αχλαδιού, το χωριό σφύζει από κόσμο, τραγούδια και ωραίες γεύσεις.

Η θερινή κατοικία των θεών και πατρίδα των Κενταύρων

Γνωρίστε το Πήλιο