Τα τελευταία χρόνια γίνονται όμορφες προσπάθειες αναβίωσης της παλιάς ζωής των κατοίκων στο Πήλιο, τότε που το άλογο ήταν το κύριο μεταφορικό τους μέσο και όχι μόνο. Το παλιό οδικό δίκτυο της περιοχής κατασκευάστηκε με τρόπο ώστε να διευκολύνεται η μετακίνηση των κατοίκων με άλογα. Σήμερα, τα μονοπάτια αυτά δημιουργούν όμορφες διαδρομές που μπορεί κανείς να διασχίσει ιππεύοντας τα πανέμορφα αυτά ζώα.

Κάνοντας βόλτα στις Μηλιές θα συναντήσετε την Αποστολία και τον Γιάννη, που με πολύ μεράκι και αγάπη είναι έτοιμοι να σας συστήσουν αυτή την ιδιαίτερη περιοχή μέσα από διαδρομές με τα άλογα τους και να σας θυμίσουν κάτι από τον παλιό καιρό των ντόπιων κατοίκων. Οι άνθρωποι που οργανώνουν τις περιηγήσεις γνωρίζουν πολύ καλά τα παραδοσιακά καλντερίμια και τα μονοπάτια και θα σας οδηγήσουν σε όμορφες διαδρομές προς το βουνό ή τη θάλασσα.

Σε μία βόλτα με το άλογο θα γίνετε ένα με τη φύση της περιοχής, θα περάσετε μέσα από ελαιώνες και ρυάκια, θα τρέξετε δίπλα στο κύμα και θα συναντήσετε πέτρινα γεφύρια και παραδοσιακές βρύσες. Οι διαδρομές είναι είτε για αρχάριους είτε για γνώστες της ιππασίας. Για τους πιο τολμηρούς υπάρχουν και δύσβατα μονοπάτια που προσφέρονται για μοναδικές εμπειρίες.

Οι διαδρομές είναι τόσο για τους μεγάλους όσο και για τους μικρούς επισκέπτες, ενώ υπάρχουν διάφορες επιλογές για προορισμούς, ανάλογα με το χρόνο που έχετε να διαθέσετε. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις περιηγήσεις με άλογο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη κα Αποστολία Κοτινοπούλου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6972508197